DTM

Discussion of MicroSurvey CAD related issues and questions.

Moderators: Brian Sloman, Jason Poitras, James Johnston

DTM

Postby hiscock_wayne » Tue Nov 01, 2011 10:12 am

Just curious. I want to see how others do this. If I want to stake out a surface in the field, I usually construct my surface in Microsurvey and make a TIN model of course (but not polyface). I then export my TIN as a dxf and open it with Terramodel of Trimble GeoOffice. From here I define my surface and export it as a DTM or a TTM which can be used by my total station and/or RTK. Although this method works well for me, I wish I could use one software for this process. Anyone have any advice or comments?
WAYNE HISCOCK, C.E.T. / B.A
User avatar
hiscock_wayne
 
Posts: 10
Joined: Tue Aug 02, 2011 8:48 am
Location: Western Canada

Re: DTM

Postby Brian Sloman » Tue Nov 01, 2011 2:31 pm

Hi,

You could also try exporting the surface into a LandXML file, using the MsPoints | Other Program Ties | LandXML Export command (or type LANDXML_OUT at the command line). Many data collection programs are able to use LandXML files, so its worth a try.

Alternatively, our MicroSurvey FieldGenius can do surface staking with the ".qsb" surface file created by MSCAD, which can be automatically created via the Export FieldGenius Project command, or manually exported on its own for import to an existing FieldGenius project.
Brian Sloman
Development Manager
MicroSurvey Software Inc.
User avatar
Brian Sloman
Product Manager
 
Posts: 399
Joined: Fri Jan 07, 2005 4:42 pm
Location: Westbank, BC, Canada


Return to MicroSurvey CAD

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron