Negative Elevation

Discussion of FieldGenius related issues and questions.

Moderators: Brian Sloman, Jason Poitras, James Johnston

Negative Elevation

Postby bobL » Wed Nov 12, 2003 6:34 am

When doing topo's, I sometimes get shots with an elevation of -5.0000, this seems to occur at random. I've carefully reviewed my steps and I can't seem to figure out why the program is doing this, the HR ,HI and angles appear normal and I don't do anything out of the ordinary before
or after the shot. Has anyone experienced this problem or is it just something I am doing wrong? We have a Panasonic Toughbook with XG.
bobL
 
Posts: 29
Joined: Tue Dec 17, 2002 2:26 pm

Postby Jason Poitras » Wed Nov 12, 2003 6:53 am

Hi Bob,

It sounds like a bug that appeared in an earlier version of FieldGenius around the XG 1.5 version (January 2003). You need to install the latest version which is FieldGenius XG 2.0.61.

To correct your file, make sure to recordinate your observations in your desktop software.
Jason Poitras
General Manager
[email protected]
User avatar
Jason Poitras
Site Admin
 
Posts: 443
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:17 pm
Location: Kelowna, BC, Canada

xg2.0.61 download

Postby bobL » Thu Nov 13, 2003 7:23 am

I have already updated to xg 2.0 with the servicepack, is 2.0.61 downloadable or ?
bobL
 
Posts: 29
Joined: Tue Dec 17, 2002 2:26 pm

Postby Jason Poitras » Thu Nov 13, 2003 7:43 am

Hello Bob,

Yes the service pack is downloadable and can be found at:
http://www.microsurvey.com/support/fiel ... wnload.htm
Jason Poitras
General Manager
[email protected]
User avatar
Jason Poitras
Site Admin
 
Posts: 443
Joined: Tue Oct 29, 2002 5:17 pm
Location: Kelowna, BC, Canada


Return to FieldGenius

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest